مجری طرح توسعه نیروگاه های خورشیدی شرکت توانیر تاکید کرد:
تاکید بر تسهیلگری در تخصیص تسهیلات برای توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر
مجری طرح توسعه نیروگاههای خورشیدی توانیر بر تسهیل تخصیص تسهیلات، اصلاح ساختار سازمانی، افزایش اختیارات شرکتهای توزیع برق، و توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر برای تحقق هدف ۳۰ هزار مگاوات تأکید کرد و فرهنگسازی و جذب سرمایهگذاران را ضروری دانست.
به گزارش چشم انداز انرژی به نقل از روابط عمومی ساتبا، عبدالرضا حسینی مهر، مجری طرح توسعه نیروگاه های خورشیدی شرکت توانیر در گردهمایی مجریان طرح توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر در حوزه شرکتهای توزیع نیروی برق سراسر کشور بر ضرورت تسهیلگری در تخصیص تسهیلات به متقاضیان برای تامین منابع مالی توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر در سراسر کشور، تاکید و اظهار کرد: ساتبا فراخوانی برای اعطای تسهیلات به متقاضیان ساخت نیروگاه های تجدیدپذیر منتشر کرد و البته لازم است این موضوع به عنوان اعتباری در بودجه سال ۱۴۰۴ لحاظ گردد تا مردم و سرمایه گذاران به احداث نیروگاههای خورشیدی ترغیب شوند.
وی ادامه داد: می توان از ظرفیت تعاونی ها و مصوبات وزارت تعاون برای تخصیص تسهیلات به منظور توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر و نیز از ظرفیت های بانک های عامل در استان ها در این زمینه بهره برد. حسینی مهر از پیگیری توانیر برای اخذ مصوبات در زمینه ایجاد مسوولیت سازمانی در حوزه انرژی های تجدیدپذیر برای شرکت های توزیع برق خبر داد و تصریح کرد: حوزه اختیارات شرکتهای توزیع نیروی برق در خصوص توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر افزایش می یابد. وی در ادامه به دغدغههای مجریان توسعه نیروگاه تجدیدپذیر در شرکت های توزیع اشاره کرد و افزود: پرداخت تسهیلات به متقاضیان، تسهیل گری در دستورالعمل ها برای موضوعاتی همچون اتصال نیروگاه به شبکه توزیع، احداث نیروگاه تجدیدپذیر در بخش کشاورزی و صنعتی و ضرورت اصلاح سامانه مهرسان برای تفویض اختیار بیشتر به شرکت های توزیع برق از اهم دغدغه های مجریان طرح توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر در شرکت های توزیع برق سراسر کشور است.
حسینی مهر، انتظارات و پیشنهادات شرکت های توزیع برق سراسر کشور را در طرح توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر، تشریح و اظهار کرد: اصلاح ساختار سازمانی برای همسویی با هدف توسعه ۳۰ هزار مگاواتی نیروگاه های تجدیدپذیر در شرکت های توزیع برق ضروری است که این موضوع از سوی معاونت محترم هماهنگی توزیع توانیر در حال پیگیری است.
مجری طرح توسعه نیروگاه های خورشیدی شرکت توانیر ادامه داد: اخذ مصوبات برای تسهیل، تسریع و ترغیب متقاضیان ساخت نیروگاه های تجدیدپذیر در همکاری همه جانبه با ساتبا از سوی توانیر در دست پیگیری است که بزودی نهایی خواهد شد و ابلاغ آن قسمتی از دغدغههای های شرکت های توزیع نیروی برق مرتفع می گردد.
وی بر اجرای قوانین موجود در حوزه صنعت برق تاکید و اشاره داشتند چنانچه مشترکان خانگی بیش از ۲.۵ برابر الگو، مصرف ، برق مصرف نمایند موظف به احداث نیروگاه خورشیدی یا خرید از بورس برق هستند .در این خصوص مشترکین پر مصرف شناسایی شده و هدف گذاری لازم جهت پیگیری شرکت های توزیع در راستای اجرای این قانون به منظور احداث نیروگاه خورشیدی توسط مشترکین صورت گرفته و به شرکتهای توزیع نیروی برق ابلاغ شده است.
حسینی مهر با اشاره به تدوین پیشنویش دستورالعمل و ضوابط ساخت نیروگاه های تجدیدپذیر در صنایع در ساتبا، اظهار کرد: توانیر در جهت ترغیب بیشتر صنایع به احداث نیروگاه خورشیدی، پیشنهاداتی دارد تا بر اساس تعداد شیفت کاری صنایع، میزان ظرفیت احداث نیروگاه خورشیدی تعیین گردد که پس از تصویب ابلاغ می شود.
این مقام مسئول در توانیر، ارتباط دوسویه و تنگاتنگ توانیر و ساتبا برای توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر، بازنگری در اهداف توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر و سهم هر استان در ساخت این نوع نیروگاه ها را از اقدامات صورت گرفته در جهت پیشبرد هدف توسعه نیروگاه های تجددپذیر در سراسر کشور، عنوان و تصریح کرد: بخشی از تجهیزات ساخت ۱۵۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر تا سقف ۳ مگاوات توسط ساتبا تهیه شده است، بنابراین هر شرکت توزیع برق که بتواند سریعتر ساختگاه را با اخذ تاییدیه های مد نظر ساتبا نهایی کند و زمین مورد نیاز را تحویل بگیرند در اولویت معرفی به ساتبا برای تخصیص این تجهیزات قرار خواهد گرفت. در همین زمینه و برای تسریع بخشی به امور، برگزاری جلسات کارگروه های توسعه نیروگاههای خورشیدی در استانداری ها و شرکت های توزیع برق برای تسریع فرآیند توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر ضروری است.
حسینی مهر با بیان اینکه شرکت های توزیع برق به عنوان پیشانی صنعت برق و به دلیل ارتباط مستقیم با مشترکان باید با کمک مردم و جلوتر از ساتبا به توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر بپردازند، اظهار کرد: توانیر به دنبال افزایش تولید در جهت رفع ناترازی انرژی برق در کشور و نیز رفع چالشهای افت ولتاژ فیدرهای توزیع در شرایط اوج بار است، بنابراین در چنین شرایطی، احداث نیروگاه های خورشیدی و طرح "تولید در توزیع" در ساختگاه های مناسب برای این امر می تواند بخش عمده ای از دغدغه بهره برداران شرکت های توزیع نیروی برق را برطرف سازد.
مجری طرح توسعه نیروگاه های خورشیدی شرکت توانیر با اعلام برنامه دولت برای توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر به ظرفیت ۳۰ هزار مگاوات در طی سه سال به عنوان مهم ترین راهکار برون رفت از ناترازی انرژی برق، خاطرنشان کرد: برطبق مطالعات مرکز پژوهشهای مجلس تاکنون، پتانسیل ساخت بیش از ۷۱ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی و بیش از ۴۹ هزار مگاوات نیروگاه بادی در کشور شناسایی شده است و این ظرفیت با مطالعات جدید افزایش خواهد یافت لذا زمینه احداث نیروگاههای تجدید پذیر فراهم است و باید بهره وری لازم از ظرفیت موجود را بعمل آوریم.
وی در پایان بر ضرورت بهره گیری از ظرفیت روابط عمومی ها برای فرهنگ سازی و جذب سرمایه گذاران با مشارکت مردم در جهت هم افزایی برای توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر، تاکید و اعلام کرد: روابط عمومی ها در انعکاس اخبار فعالیت های توسعه نیروگاههای خورشیدی و هم فرهنگ سازی، آگاهی بخشی و ترغیب مردم و سرمایهگذاران به احداث نیروگاه های خورشیدی می توانند موثق و تأثیر گذار باشند. به گزارش ساتبا، گردهمایی مجریان طرح توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر در حوزه شرکتهای توزیع نیروی برق سراسر کشور به منظور هماهنگی و تسریع در ساخت 1500 مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در 500 ساختگاه توسط شرکت های توزیع نیروی برق سراسر کشور با حضور محسن طرزطلب، معاون وزیر نیرو و رییس سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری برق در سالن شهید مطهری ساتبا برگزار شد.
لینک کوتاه شده : Energyhorizon.ir/n/a98f7
نظر شما