مدیر کل دفتر سامانه های مقیاس کوچک ساتبا اعلام کرد
اشتغال زایی برای ساکنان حاشیه تالاب هامون با نصب سامانه های خورشیدی
حدود 4000 سامانه خورشیدی در استان سیستان و بلوچستان نصب شده و امیدواریم با هدف گذاری ایجاد شده، ساخت 5000 سامانه تا پایان سال محقق شود.
به گزارش چشم انداز انرژی به نقل از ساتبا، جعفر محمدنژاد سیگارودی در گفت و گو با خبرنگار ساتبا اظهار کرد: در پی اجرایی شدن تفاهم نامه برای ساخت ۵۵۰ هزار سامانه خورشیدی ۵ کیلوواتی طی پنج سال برای خانوادههای تحت پوشش نهادهای حمایتی در سراسر کشور، کمیته امداد امام خمینی (ره) و با مشارکت سایر نهادهای حمایتی، فرایند ساخت ۵۰۰۰ نیروگاه خورشیدی کوچکمقیاس در استان سیستان و بلوچستان را آغاز کرده است و در حالیکه قرار بود تا پایان سال جاری به مرحله اجرا برسد، تاکنون حدود ۴۰۰۰ سامانه نصب شده و پیشرفت پروژه نشان میدهد که هدفگذاری احداث ۵۰۰۰ نیروگاه تا پایان سال محقق خواهد شد.
وی، نصب سامانه های خورشیدی را در توانمندسازی روستاییان ساکن در حاشیه تالاب هامون را بسیار موثر دانست و تصریح کرد: ساخت سامانه های خورشیدی در مناطق روستایی و بهویژه در حاشیه تالاب هامون، تأثیر چشمگیری بر بهبود زندگی مردم این مناطق داشته است، چرا که تا دو دهه پیش، صیادی و کشاورزی با منابع تالاب هامون شغل اصلی مردم این منطقه بوده و حال خشکسالی و کاهش منابع آبی باعث افزایش بیکاری شده بود؛ آغاز ساخت سامانه های خورشیدی در این مناطق از سال گذشته و درآمد زایی هر چند محدود برای بسیاری از خانوادهها سبب جلوگیری از مهاجرت ساکنان حاشیه تالاب هامون شده است.
محمدنژاد که برای بازدیدهای میدانی از روند ساخت سامانه های حمایتی در روستاها به سیستان و بلوچستان سفر کرده است، معتقد است: ساخت نیروگاه های خورشیدی موجب بازگشت بخشی از جوانان به روستا شده و امید تازهای به زندگیشان بخشیده است؛ برخی خانوادهها اعلام کردند که فرزندانشان که در جستجوی کار به شهرهای اطراف مهاجرت کرده بودند، اکنون به خانه بازگشتهاند و از طریق این نیروگاهها کسب درآمد میکنند.
وی با بیان اینکه هماهنگیهای لازم با شرکت توزیع برق سیستان و بلوچستان برای تأمین زیرساختهای شبکه و حمایت از طرح توسعه نیروگاه های حمایتی خورشیدی صورت گرفته است، پیشبینی کرد، در آینده این پروژهها بهصورت تجمیعی اجرا شوند که نقشی کلیدی در تأمین معیشت پایدار خانوارها ایفا خواهد کرد؛ علاوه بر اینکه ساخت نیروگاه های تجمیعی در شرایط ناترازی انرژی، میتواند کمک شایانی به تأمین برق شبکه سراسری داشته باشد.
به گزارش ساتبا، دستورالعمل احداث سامانه های خورشیدی حمایتی تجمیعی به شرکت های توزیع و نهادهای حمایتی ابلاغ شده که فرایند اجرایی آن در سامانه "مهرسان"(سامانه راهبری طرح های حمایتی و انشعابی خورشیدی مقیاس کوچک ساتبا) قرار خواهد گرفت.
مدیر کل دفتر سامانه های مقیاس کوچک ساتبا عنوان کرد: طرح ساخت ۵۵۰ هزار سامانه خورشیدی ۵ کیلوواتی طی پنج سال برای خانوادههای تحت پوشش نهادهای حمایتی در حال اجراست؛ در این طرح سازمانهای بهزیستی، کمیته امداد، بسیج سازندگی و معاونت روستایی مناطق محروم ریاستجمهوری با عاملیت سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق (ساتبا) و اجرای شرکتهای توزیع برق در سراسر کشور، مشارکت دارند؛ ضمن اینکه پیشنهاد شده است که علاوه بر حمایتهای موجود از طریق تفاهمنامههای پنججانبه، سایر نهادها و سازمانها نیز در توسعه این طرح مشارکت کنند. عقد قرارداد خرید تضمینی برای نیروگاههای خورشیدی حمایتی توسط ساتبا بدون محدودیت انجام میشود و توسعه این سامانهها هم به کاهش مشکلات شبکه برق و هم به بهبود معیشت مردم کمک خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه تاکنون بیش از ۶۰ هزار خانوار کم برخوردار برای احداث سامانه خورشیدی شناسایی شده اند که در صورت تخصیص تسهیلات فرایند ساخت نیروگاه هایشان آغاز خواهد شد، خاطرنشان کرد: نیروگاههای کوچکمقیاس خورشیدی میتوانند ظرفیت ۲۷۵۰ مگاواتی تولید برق را در سطح کشور فراهم کنند.
به گزارش ساتبا، پیش تر محسن طرزطلب، رئیس سازمان ساتبا، اعلام کرد ۱۰۰۰ میلیارد تومان از منابع در اختیار سازمان برای تسریع در ساخت سامانه های خورشیدی توسط نهادهای حمایتی اختصاص داده است؛ اختصاص یافتن این منابع اعتباری، بهره برداری ۳۰ تا ۴۰ هزار سامانه خورشیدی حمایتی در مدت کوتاه را امکان پذیر خواهد کرد.
لینک کوتاه شده : Energyhorizon.ir/n/7f7e8
نظرات