افتتاح فاز دوم بزرگترین کارخانه تولید پنل خورشیدی ایران و 12 نیروگاه تجدیدپذیر در 7 استان با حضور وزیر نیرو
فاز دوم بزرگترین کارخانه تولید پنل خورشیدی ایران با ظرفیت 1800 مگاوات در استان مرکزی و 12 نیروگاه تجدیدپذیر به ظرفیت مجموع 70 مگاوات در 7 استان به صورت همزمان توسط وزیر نیرو به بهره برداری رسید.
به گزارش چشم انداز انرژی به نقل از ساتبا، همزمان با عید سعید قربان، فاز دوم بزرگترین کارخانه تولید پنل خورشیدی ایران با ظرفیت 1800 مگاوات در استان مرکزی و 12 نیروگاه تجدیدپذیر به ظرفیت مجموع 70 مگاوات در 7 استان، دوشنبه، 28 خرداد، به صورت همزمان و ویدئوکنفراس توسط دکتر علی اکبر محرابیان، وزیر نیرو، دکتر محمود کمانی، معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان ساتبا، فرزاد مخلص الائمه، استاندار مرکزی و مقامات عالی استانی و کشوری در محل کارخانه تولید پنل خورشیدی ماناانرژی پاک در شهرستان خمین استان مرکزی به بهره برداری رسمی رسید.
دکتر علی اکبر محرابیان، وزیر نیرو در این مراسم با بیان اینکه هم اینک بیش از 300 نیروگاه تجدیدپذیر با ظرفیت 8400 مگاوات در مراحل مختلف ساخت تا بهره برداری قرار دارند، خاطرنشان کرد: موضوع تامین انرژی به عنوان مهمترین عنصر پیشرفت و رشد اقتصادی و مهمترین ارکان در دستور کار دولت است و طبیعتا تلاش برای رفع ناترازی انرژی ایجاب می کند که از پروژه های صنعت تجدیدپذیر حمایت کنیم بنابراین باید مسیری انتخاب شود که هم مشکل برق کشور و هم دیگر مشکلات را برطرف کند.
وی افزود: توسعه انرژی های تجدیدپذیر به رفع ناترازی انرژی، نیاز به سوخت و حفظ منابع آب کمک می کند و مهمترین ویژگی آن، یعنی حفظ محیط زیست را برای مردم عزیز ایران فراهم می سازد.
محرابیان عنوان کرد: با قوانین وضع شده و روش های در پیش گرفته شده، مسیر باز شده و مهمترین بخش کار یعنی ریل گذاری برای توسعه تجدیدپذیرها انجام شده است. همچنین برای نخستین بار در تاریخ صنعت برق، امکان صادرات برق تجدیدپذیر فراهم شده و نیز برای رقابت برق سبز تابلوی مخصوصی در بورس انرژی در نظر گرفته شده که امکان رقابت عرضه کنندگان برق سبز را فراهم کرده است.
دکتر محمود کمانی، معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان ساتبا نیز در این مراسم خاطرنشان کرد: دولت سیزدهم زیرساخت ها برای توسعه انرژی های تجدیدپذیر را ایجاد کرده و ریل گذاری این صنعت با حمایت دولت سیزدهم به ثمر نشسته که در نتیجه این امر 30 هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر با دستور رییس جمهور شهید، آیت الله سید ابراهیم رئیسی در شورای عالی انرژی، مصوب و هدفگذاری شده است.
وی اضافه کرد: مدل سازی انجام شده و جذاب در استقبال سرمایه گذاران بسیار موثر بوده و حجم نیروگاه های تجدیدپذیر در مدار نشان می دهد که کار به درستی انجام شده و مدل های سرمایه گذاری تدوین شده همچون ماده 12 قانون رفع موانع تولید و یا مدل صنعت به نتیجه رسیده اند.
کمانی، بسته های سرمایه گذاری برای توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر را تشریح و اظهار کرد: بیش از 3200 مگاوات نیروگاه های بخش صنعت درحال ساخت است که بخشی از آنها همچون فاز نخست نیروگاه گل گهر سیرجان به بهره برداری رسیده است. همچنین بسته سرمایه گذاری 3000 مگاوات نیروگاه های بادی، اوایل تیرماه به مناقصه عمومی گذاشته می شود.
فرزاد مخلص الائمه، استاندار مرکزی در این مراسم با بیان اینکه نیروگاه های تجدیدپذیر با ظرفیت حدود 600 مگاوات در استان مرکزی در حال ساخت است که بزرگترین آن با ظرفیت 100 مگاوات در محلات در حال تکمیل شدن است.
وی با تاکید بر اینکه بخش های دولتی باید به نهضت توسعه انرژی های تجدیدپذیر بپیوندند، اظهار کرد: در استان مرکزی حدود 20 دستگاه اجرایی به ظرفیت مجموع حدود یک مگاوات یا در حال انجام مراحل هستند و یا به شبکه سراسری برق متصل شده اند.
دکتر علی پژوهان، مدیرعامل شرکت مانا انرژی پاک در این مراسم با تاکید بر اینکه این شرکت در حال تلاش برای تکمیل زنجیره ارزش استراتژیک پنل خورشیدی به صورت کامل است، خاطرنشان کرد: در کنار این فعالیت، نیروگاه سازی را در دستور کار داریم و تا پایان سال نیروگاه 100 مگاواتی محلات تکمیل می شود.
وی با بیان اینکه از زمان آغاز ساخت نخستین کارخانه تولید یکپارچه زنجیره ارزش پنل خورشیدی تا رسیدن به تولید اولین پنل، 13 ماه به طول انجامیده است، تاکید کرد: ما می توانیم زنجیره ارزش تولید پنل خورشیدی را کامل کنیم؛ در کنار این فعالیت، شرکت، پروژه ساخت 1500 مگاوات نیروگاه خورشیدی را از محل طرح ویژه 4500 مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در 34 نقطه کشور در حال اجرا دارد که امیدواریم با حمایت صندوق توسعه ملی و بانک های عامل، این پروژه سریعتر به نتیجه برسد.
به گزارش ساتبا، در حاشیه این مراسم، وزیر نیرو و هیات همراه از خطوط در حال ساخت بزرگترین کارخانه تولید یکپارچه زنجیره ارزش پنل خورشیدی ایران بازدید کردند و در جریان مراحل پیشرفت پروژه قرار گرفتند.
همچنین 12 نیروگاه تجدیدپذیر در 7 استان به ظرفیت مجموع 70 مگاوات به صورت ویدئوکنفرانس افتتاح شدند؛ از مجموع نیروگاه های افتتاح شده، یک نیروگاه خورشیدی 10 مگاواتی در استان مرکزی، سه نیروگاه تجدیدپذیر 30 مگاواتی در استان خراسان رضوی،2 نیروگاه خورشیدی 12 مگاواتی در استان کرمان، یک نیروگاه 6 مگاواتی در استان سمنان، یک نیروگاه سه مگاواتی در لرستان، سه نیروگاه 7.5 مگاواتی در استان یزد و نیروگاه یک مگاواتی در استان اصفهان قرار دارد.
لینک کوتاه شده : Energyhorizon.ir/n/bae38
نظرات