منابع تجدیدپذیر: تأثیر انرژی سبز بر اقتصاد
ما انرژی سبز، اثرات اقتصادی و زیست محیطی آن، و اینکه چگونه کسب و کارها می توانند از منابع انرژی تجدیدپذیر بهره ببرند را بررسی خواهیم کرد.
منابع تجدیدپذیر: تأثیر انرژی سبز بر اقتصاد
جهان همچنان به شدت به زغال سنگ، نفت و گاز طبیعی برای تامین نیازهای انرژی خود وابسته است. با این حال، استفاده از این منابع انرژی تاثیر شدیدی بر محیط زیست دارد. علاوه بر این، سوختهای فسیلی تجدید ناپذیر هستند، بنابراین برای همیشه دوام نمیآورند. با کاهش منابع آنها، بازیابی آنها گرانتر و چالش برانگیزتر می شود و در عین حال به محیط زیست آسیب می رساند.
در پاسخ، کشورهای بیشتری از منابع انرژی تجدیدناپذیر دور شده و به «انرژی سبز» روی میآورند تا آسیبهای زیستمحیطی را کاهش دهند و در عین حال به نفع اقتصاد باشند. ما انرژی سبز، اثرات اقتصادی و زیست محیطی آن، و اینکه چگونه کسب و کارها می توانند از منابع تجدیدپذیر بهره ببرند را بررسی خواهیم کرد.
انرژی سبز چیست؟
انرژی سبز از منابع تجدید پذیر به جای منابع محدود مانند سوخت های فسیلی تولید می شود. مصرفکنندگان، کسبوکارها و دولتها در سرتاسر جهان از انرژی سوختهای فسیلی به سمت انرژی سبز دور میشوند تا تأثیر تغییرات آب و هوا و آلودگی را کاهش دهند.
منابع انرژی تجدیدپذیر عبارتند از: خورشید، باد، آب (انرژی آبی، جزر و مد و امواج)، زیست توده و زمین گرمایی. این منابع انرژی عموماً تأثیر انرژی بر محیط زیست را در مقایسه با سوختهای فسیلی کاهش میدهند و هرگز از بین نمیروند زیرا به طور مداوم دوباره پر میشوند.
بازار فعلی و پیش بینی شده جهانی انرژی چیست؟
ما وضعیت فعلی انرژی مبتنی بر سوخت فسیلی و انرژی های تجدیدپذیر را در بازار جهانی بررسی خواهیم کرد.
سوخت های فسیلی و بازار جهانی
سوخت های فسیلی بر بخش برق تسلط دارند و حداقل تا 10 سال آینده منبع انرژی قابل توجهی خواهند بود. بر اساس گزارش آژانس بینالمللی انرژی، انرژی مبتنی بر سوخت فسیلی 40 درصد از نیازهای جهانی انرژی را در سال 2022 پوشش میداد.
انرژی های تجدیدپذیر و بازار جهانی
بر اساس تحقیقات بازار جهانی، ارزش بازار جهانی انرژی های تجدیدپذیر در سال 2020 به 881.7 میلیارد دلار رسید و انتظار می رود تا سال 2030 به 1.98 تریلیون دلار برسد که با نرخ رشد ترکیبی سالانه (CAGR) 8.4 درصد از سال 2021 تا 2030 رشد می کند.
آژانس بین المللی انرژی گزارش می دهد که در سال 2021، انرژی های تجدیدپذیر 12.55 درصد از تولید انرژی جهانی از جمله برق، گرمایش و حمل و نقل را تشکیل می دادند. پیشبینی میشود تولید انرژیهای تجدیدپذیر تا پایان سال ۲۰۲۲ بیش از ۶ درصد رشد سالانه داشته باشد.
در اینجا نگاهی به مهمترین بخشهای انرژیهای تجدیدپذیر میاندازیم:
برق آبی. انرژی آبی بزرگترین منبع انرژی تجدیدپذیر است و بازده انرژی آن بیشتر از مجموع سایر منابع انرژی تجدیدپذیر است. در سال 2020، انرژی آبی حدود 17 درصد از تولید برق جهان و 7 درصد از کل انرژی مورد نیاز جهان را تامین کرد. پیش بینی می شود که استفاده از آن بین سال های 2021 تا 2030 17 درصد افزایش یابد. زیرساخت های قدیمی در ایالات متحده و اروپا باعث رکود برق آبی در این بازارها شده است.
انرژی خورشیدی. چشمگیرترین رشد از بخش انرژی خورشیدی انتظار می رود. در حال حاضر، انرژی خورشیدی 3.72 درصد از انرژی جهان را تشکیل می دهد و کل انرژی خورشیدی تولید شده از سال 2019 تا 2020، 23 درصد افزایش یافته است. با ارزش 184.03 میلیارد دلار در سال 2021، پیش بینی می شود که بازار جهانی خورشیدی در سال 2028 با CAGR به 293.18 میلیارد دلار افزایش یابد. 6.9 درصد با این حال، برای دستیابی به اهداف تعیین شده توسط نقشه راه 2050 انتشار خالص صفر آژانس بین المللی انرژی، این بخش باید بین سال های 2020 تا 2030 سالانه 24 درصد رشد کند.
نقش بازیگران اصلی جهان در بخش انرژی های تجدیدپذیر چگونه است:
چین یکی از تولیدکنندگان پیشرو انرژی های تجدیدپذیر بوده و مسئول تولید 30.8 درصد نیروی برق آبی جهان، 33.8 درصد از انرژی بادی جهانی و 32.3 درصد از انرژی خورشیدی جهانی است.
اروپا و ایالات متحده نیز تولیدکنندگان بزرگ انرژی های تجدیدپذیر هستند و به ترتیب 15.5 و 16 درصد از انرژی خورشیدی جهانی، 21.4 درصد و 20.9 درصد از انرژی بادی جهانی و 8.2 و 6.1 درصد از انرژی برق آبی را تولید می کنند.
تاثیر انرژی سبز بر اقتصاد چیست؟
بیش از 100 کشور - ترکیبی از کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته - اهداف انرژی های تجدیدپذیر را تعیین کرده اند. اتحادیه اروپا به ویژه هدف بلندپروازانه ای را برای تامین 32 درصد انرژی مورد نیاز خود از منابع تجدیدپذیر تا سال 2030 تعریف کرده است.
با نزدیک شدن سریع به واقعیت تغییرات اقلیمی جهانی، ایالات متحده بر تبدیل به سمت اقتصاد مبتنی بر انرژی متمرکز شده است. تغییرات اقتصادی قابل توجهی از جمله موارد زیر مورد انتظار است:
1. انرژی های تجدیدپذیر می تواند مشاغل بیشتری ایجاد کند.
تغییر از سوخت های فسیلی به منابع انرژی تجدیدپذیر می تواند ضربه ای به اقتصاد وارد کند. طبق گزارشی از موسسه منابع جهانی، ایالات متحده می تواند در صورت سرمایه گذاری در انرژی های پاک و استراتژی های رشد کم کربن، سالانه 4.5 میلیون شغل به مدت 10 سال اضافه کند.
پروژههای بررسی سالانه انرژیهای تجدیدپذیر و مشاغل آژانس بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر در سال 2021 نشان میدهد که مشاغل انرژیهای تجدیدپذیر در جهان از 12 میلیون در سال 2020 به 38 میلیون تا سال 2030 و 43 میلیون تا سال 2050 افزایش خواهد یافت.
2. انرژی های تجدیدپذیر می تواند هزینه های مصرف کننده را کاهش دهد.
تولید انرژیهای تجدیدپذیر معمولاً در مقایسه با انرژی سنتی کارآمدتر است. خانوارهایی که پنلهای خورشیدی نصب کردهاند و در مکانهایی با نتمتر زندگی میکنند، بهطور قابلتوجهی قبض برق خود را کاهش میدهند، که در صورت خرید خودروی برقی، صرفهجویی بیشتری خواهد داشت.
برای تاسیسات برقی، ساختن یک تاسیسات جدید خورشیدی یا بادی نسبت به ادامه کار یک نیروگاه زغال سنگ موجود هزینه کمتری دارد. برای مصرف کنندگان، رانندگی یک ماشین الکتریکی در مقایسه با رانندگی با یک ماشین بنزینی کمتر از نصف در هر مایل هزینه دارد.
اگر ایالات متحده در برنامههای انرژی پاک که در لایحه «ساخت بازگشت بهتر» آمده است سرمایهگذاری کند، یک خانوار متوسط میتواند 500 دلار در سال در هزینههای انرژی صرفهجویی کند.
3. انرژی های تجدیدپذیر حس خوبی برای تجارت ایجاد می کند.
برای سالهای متمادی، محیطبانان برای استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر برای جایگزینی منابع انرژی سنتی بحث میکردند. امروز، دولتها و شرکتها همان آهنگ را میخوانند، زیرا حس تجاری خوبی دارد.
شرکت ها با تولید توربین های بادی و پنل های خورشیدی درآمد کسب می کنند. به عنوان مثال، جنرال الکتریک پیشرو جهانی در تجهیزات انرژی بادی خشکی است - بخشی که مسئول افزایش 20 درصدی سود است.
صنعت ساختمان از مقاوم سازی ساختمان سود می برد، در حالی که صنعت خودروسازی از ساخت وسایل نقلیه انبوه حمل و نقل و برقی سود می برد. برای شرکتهای برق، ساخت سیستمهای انرژی تجدیدپذیر کمتر از راهاندازی نیروگاههای سوخت فسیلی موجود است.
سرمایهگذاری در انرژیهای تجدیدپذیر نیز میتواند تأثیر زیادی بر هزینههای دولت داشته باشد. به عنوان مثال، آلمان بیشتر نفت و گاز خود را از روسیه وارد می کند. بر اساس برآوردها، این کشور می تواند تا سال 2050 تنها از انرژی های تجدیدپذیر استفاده کند و به آن کمک کند میلیاردها دلار صرفه جویی کند.
4. انرژی های تجدیدپذیر دسترسی جهانی به انرژی را تسهیل می کند.
وابستگی به سوخت های فسیلی بازار انرژی را مخدوش می کند و در نتیجه تعداد قابل توجهی از مردم به برق دسترسی ندارند. دنیای ما در داده تخمین میزند که ۹۴۰ میلیون نفر در سراسر جهان (۱۳ درصد از جمعیت جهان) در سال ۲۰۲۰ به برق دسترسی نداشتند.
در مجموع 2.6 میلیارد نفر در همان سال به زیست توده سنتی برای پخت و پز متکی بودند. پخت و پز با سوخت زیست توده باعث آلودگی هوای خانگی و در نتیجه حدود 4 میلیون مرگ زودرس سالانه می شود. اکثریت قریب به اتفاق این افراد در آسیا و جنوب صحرای آفریقا بودند.
انرژیهای تجدیدپذیر میتوانند حتی از طریق شبکههای خورشیدی و مینیشبکههای غیرمتمرکز به مناطق دورافتاده و محروم دسترسی پیدا کنند، اگرچه سرمایهگذاریهایی را از دولتها و سازمانهای غیردولتی میگیرند.
5. انرژی های تجدیدپذیر یک راه سرمایه گذاری اخلاقی است.
بخش انرژی های تجدیدپذیر یک سرمایه گذاری اخلاقی و جذاب برای سرمایه گذارانی است که می خواهند فراتر از کانال های سنتی نگاه کنند. افزایش سرمایه گذاری ها چشم انداز سالم و مثبتی را برای این بخش ایجاد می کند و تأثیر ناملموسی بر ایجاد شغل و انسجام جامعه ایجاد می کند.
6. انرژی های تجدیدپذیر هزینه های بازیابی بلایا و بازسازی را کاهش می دهد.
علاوه بر مصائب فاجعه بار و تلفات جانی ناشی از بلایای اقلیمی مانند آتش سوزی، خشکسالی و طوفان و کولاک شدید، دولت ها مبالغ هنگفتی را صرف بازسازی و بازسازی می کنند.
طبق گزارش اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا (NOAA)، از سال 1980، ایالات متحده 323 فاجعه آب و هوایی و آب و هوایی را با خسارت کلی بیش از یک میلیارد دلار تجربه کرده است. هزینه کل این رویدادها بیش از 2.19 تریلیون دلار است.
تنها در سال 2021، ایالات متحده 20 مورد از این بلایا شامل یک خشکسالی، دو سیل، 11 طوفان شدید، چهار رویداد طوفان استوایی، یک آتش سوزی و یک طوفان زمستانی با هزینه بازیابی 148 میلیارد دلار داشته است.
هنگامی که اقتصادها از سوخت های فسیلی به انرژی سبز تغییر می کنند، این بلایای مرتبط با آب و هوا کمتر و شدیدتر می شوند.
چه مشاغلی از انرژی سبز استفاده می کنند؟
اگرچه بسیاری از انواع کسب و کار می توانند از انرژی سبز به شکلی استفاده کنند، برای برخی راحت تر است که به انرژی های تجدیدپذیر و صرفه جویی در انرژی روی آورند.
انبارها، سوپراستورها و کارخانه ها: انبارها و کارخانجات با ساختمان های بزرگ نیز سقف های وسیعی دارند که می توانند پنل های خورشیدی را روی آن نصب کنند.
مشاغل با ناوگان خودرو: اگر کسب و کار شما شامل توزیع، حمل و نقل، تدارکات یا تحویل است، ناوگانی از وسایل نقلیه دارید. تغییر به وسایل نقلیه الکتریکی مستلزم هزینه سرمایه ای است که می تواند مستهلک شود (و ممکن است شما را واجد شرایط معافیت مالیاتی کند)، و در هزینه های سوخت صرفه جویی خواهید کرد.
مزارع و مزارع: سازمان هایی با مقادیر زیادی زمین، به ویژه در غرب، می توانند توربین های بادی را برای تولید انرژی های تجدیدپذیر نصب کنند.
شرکتهای ساختمانی: شرکتهای درگیر در ساختوسازهای جدید میتوانند انرژی سبز را در برنامهها، از جمله انرژی خورشیدی و شیوههای ساختمان سبز بگنجانند.
شرکتهایی با ساختمانهای مستقل: اگر برای کسبوکار خود ویترینی دارید، میتوانید یک توربین بادی میکرو برای تولید برق یا یک پمپ حرارتی زمینگرمایی برای سیستم HVAC خود نصب کنید.
شرکت ها چگونه می توانند از منابع تجدیدپذیر استفاده کنند؟
شرکت هایی با ساختمان های خود بیشترین انعطاف را در تولید و استفاده از انرژی سبز دارند. به عنوان مثال، آنها می توانند پنل های خورشیدی، پمپ های حرارتی زمین گرمایی یا توربین های بادی را نصب کنند. علاوه بر صرفه جویی در قبض برق شما، مشوق های مالیاتی فدرال – و اغلب ایالتی و محلی – برای سرمایه گذاری در انرژی پاک وجود دارد.
اگر ساختمان خود را ندارید، می توانید به شرکت خود در تولید انرژی سبز کمک کنید. برای کمک به تامین مالی تاسیسات انرژی تجدیدپذیر، شرکت ها می توانند یک قرارداد خرید برق شرکتی (CPPA)، یک قرارداد تامین انرژی بلند مدت با ساختار قیمت ثابت امضا کنند. CPPA الزام می کند که انرژی شرکت از منابع تجدیدپذیر تامین شود و ساختار قیمت ثابتی را ارائه دهد و از شرکت در برابر افزایش قیمت در آینده محافظت کند.
هر شرکتی که دارای وسایل نقلیه باشد می تواند به وسایل نقلیه الکتریکی روی بیاورد که در مصرف سوخت نیز صرفه جویی می کند. همچنین یک اعتبار مالیاتی فدرال تا 7500 دلار برای هر وسیله نقلیه، بسته به سازنده، ظرفیت باتری و مبلغ مالیات تعلق می گیرد.
جنبش انرژی سبز در دنیای شرکت ها
حساسیت نسبت به گرم شدن کره زمین در سطح جهان در حال افزایش است و برخی از شرکت های بزرگ ادعا می کنند که به طور کامل بر روی انرژی سبز کار می کنند تا انتشار کربن را کاهش دهند و سهم خود را برای نجات سیاره انجام دهند.
غول های شرکتی مانند اینتل، اپل، مایکروسافت، استی لادر، گوگل، کولز و یونیلور از قدرت سبز در ایالات متحده استفاده می کنند و بنابراین ردپای کربن خود را کاهش می دهند.
لینک کوتاه شده : Energyhorizon.ir/n/562e9
نظرات